Vier gemeenten geven korting op cursus ‘Ontwerp je voedselbos’

 Omdat de gemeenten Assen, Coevorden, Emmen en Midden-Drenthe het belangrijk vinden om de lokale voedselproductie te stimuleren, geven zij korting op de cursus ‘Ontwerp je voedselbos’. Voor Drentenaren is er al een korting van 100 euro op de cursus die 550 euro kost, maar inwoners van de vier gemeenten krijgen daar nog eens een korting van 125 euro bovenop. Dit melden RTV Drenthe en de Drentse Voedselbossen.

In principe kan iedereen de cursussen volgen, zo ook particulieren en boeren, maar ook buurtverenigingen en bedrijven zijn welkom. De basiscursus ‘Ontwerp je voedselbos’ helpt mensen om lokaal voedsel te produceren. Ook vergroot het de biodiversiteit en leefbaarheid in de wijk. Ook leren deelnemers anderen met een voedselbos kennen en kunnen ze kennis met elkaar delen.

Veel interesse in cursus 'Ontwerp je voedselbos'

Anderhalf jaar geleden begon de Vereniging Drentse Voedselbossen met het idee dat ongeveer acht mensen wil zouden willen meedoen. Uiteindelijk bleken er wel tachtig geïnteresseerden te  zijn. In 2022 kon het Drents Voedselbos Loket worden opgericht, dat naast cursussen ook lezingen en activiteiten organiseert en advies geeft.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky