Nieuw onderwijscentrum in Emmen krijgt zes miljoen euro van provincie Drenthe

Greenwise Campus in Emmen wordt hét nieuwe onderwijscentrum van de provincie Drenthe. De 6 miljoen euro die het centrum van de gemeente ontvangt is bedoeld voor de verbouwing en inrichting van de campus. Een gedeelte van het geld gaat naar kennisontwikkeling en scholingstrajecten. Dat meldt RTV Drenthe.

Het Drenthe College, NHL Stenden en de Rijksuniversiteit Groningen kondigden in 2021 al aan dat ze gingen beginnen aan een onderwijscentrum. Het mbo, hbo, wo en het bedrijfsleven moeten daar samenwerken aan vraagstukken rondom duurzaamheid en technologie.

Onderzoek, onderwijs en innovatie komen samen 

Gedeputeerde Willemien Meeuwissen van de VVD geeft aan dat Greenwise Campus een plek moet worden waar onderzoek, onderwijs en innovatie samenkomen. De samenwerking tussen de verschillende onderwijsniveaus en het bedrijfsleven zorgt ervoor dat de innovatiekracht in de regio behouden blijft. Studenten kunnen op de campus ook werken met hoogstaande machines en de allernieuwste technologieën.

Nieuwste technieken 

De campus moet ervoor zorgen dat bedrijven het aandurven om hun nieuwste technieken daar uit te proberen. Dit zal ook weer helpen om het onderwijs te vernieuwen, zodat de theorie aansluit op de werkpraktijk.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk