Logo_fnv_jong_logo

FNV Jong organiseert op vrijdag 20 november de Mbo Kennisfabriek. Jongeren kiezen steeds vaker voor een BOL-opleiding, waarbij de studenten veel theorie en één of twee stages moeten doen tijdens de opleiding, in plaats van een BBL-opleiding, waarbij de studenten veel werken en één of twee dagen per week naar school moeten. FNV Jong is benieuwd of dit een bewuste keuze is van de jongeren en naar hun motivatie. Dat meldt FNV.

Minister Bussemaker van Onderwijs wil gaan experimenteren met een gecombineerde leerweg, waarbij de scheiding tussen BOL en BBL verdwijnt. Deze nieuwe leerroute moet beter aansluiten op het werk dat de afgestudeerde studenten gaan doen. Mbo-scholen krijgen van de bewindsvrouw de ruimte om studenten gecombineerde leerroutes aan te bieden, die hen gerichter kennis en vaardigheden aanleren en hen beter voorbereiden op hun werkplek van morgen. Bussemaker wil hiermee hun kansen op een baan vergroten.

FNV Jong wil weten hoe studenten denken over de nieuwe leerroute en waarom de studenten voor een BOL- of juist een BBL-opleiding hebben gekozen. Verder is de FNV ook benieuwd naar de ervaringen met stages en leerwerkplekken.

Mbo-studenten zijn welkom op de Mbo Kennisfabriek op 20 november van 18.00 tot 20.30 uur bij CS2, tegenover Amsterdam Centraal Station. FNV Jong zorgt ook voor een eventuele reiskostenvergoeding. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@fnvjong.nl met daarin je naam, leeftijd en opleiding. Geef ook aan of je BOL of BBL doet/hebt gedaan.

© Nationale Onderwijsgids