Research master van Rijksuniversiteit Groningen krijgt predicaat excellent

De research master in economics and business van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft het predicaat ‘excellente opleiding’ gekregen. Dat staat in de nieuwste Keuzegids Masters. Dat meldt de UKrant. 

De opleiding aan de RUG is er een van de in totaal zeventien excellente opleidingen aan verschillende universiteiten in Nederland. De helft van alle excellente masteropleidingen valt binnen het vakgebied economie.

Selectie aan de poort 

De research master in economics and business aan de RUG wordt op de onderdelen docenten, inhoud, toetsing en sfeer als zeer goed beoordeeld. Deze master volg je dan ook niet zomaar, je moet toegelaten worden door middel van een selectie. Studenten moeten minimaal een acht staan voor hun bachelor scriptie, maar ook een acht als vakgemiddelde. Studenten moeten daarnaast ook referenties aanleveren en zelfgeschreven werk.

Nationale Studenten Enquête

Op basis van de Nationale Studenten Enquête (NSE) worden de opleidingen in de Keuzegids Masters ingedeeld. Studenten van hogescholen en universiteiten kunnen in dit tevredenheidsonderzoek hun opleiding beoordelen op verschillende thema’s.

De Keuzegids Masters is gebaseerd op de NSE-gegevens uit 2023. Zo’n 289.000 hogeschool- en universiteitsstudenten vulden toen de enquête in.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk