Normal_handtekening__petitie

Zadkine ondertekende dinsdag 19 maart de intentieverklaring VN-verdrag Handicap. Dit gebeurde tijdens een professionaliseringsmiddag voor studentondersteuners van de mbo-instelling. Dat meldt Zadkine.

Bijna vier op de tien mbo-studenten heeft extra ondersteuning nodig of kampen met langdurige ziekte, dat blijkt uit de JOB Monitor 2022. De leerervaring van de mbo’ers wordt daardoor beïnvloedt. Dat zorgt ervoor dat Zadkine voor een nog inclusievere leeromgeving kan zorgen, waar elke student zich welkom voelt.

Werkgroep VN-verdrag mbo 

Zadkine sluit zich nu aan bij de landelijke werkgroep VN-verdrag mbo. De werkgroep die scholen samenbrengt om ervaringen, successen en uitdagingen uit te wisselen is ECIO. In het eerste contactmoment met nieuwe studenten zet Zadkine zich in om duidelijke informatie te geven over de beschikbare ondersteuningsmogelijkheden.

Ondersteuning tijdens opleiding en stages 

De school biedt ondersteuning tijdens de opleiding en tijdens stages. Dat varieert van fysieke beperkingen of andere ondersteuningsbehoeften bij bijvoorbeeld ADHD, dyslexie, chronische ziektes, privéproblemen en/of hoogbegaafdheid. Elke student krijgt de hulp die hij of zij nodig heeft.

Stap vooruit 

Niet alleen voor de eigen studenten van Zadkine is dit een stap vooruit, maar het is een oproep aan alle onderwijsinstellingen om hun voorbeeld te volgen. Voor een veilige en ondersteunende leeromgeving voor alle studenten zijn acht elementen van belang. Hiermee kan het VN-verdrag omgezet worden naar het onderwijs.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk