Normal_kinderopvang_peuter_kleuter_meisje_speelgoed_spelen

De Stichting Openbaar Onderwijs Basisonderwijs West-Brabant (OBO) neemt vanwege de kosten de peutergroepen van Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR) toch niet over. De crèches zijn gevestigd op de openbare scholen maar vallen onder de vlag van SPR. De stichting gaat nu op zoek naar een andere kandidaat die de peuterspeelzalen op de openbare scholen kan exploiteren. Dat melden NU.nl en Weekblad De Bode.

Directeur Ad Goossens van OBO zegt dat het te duur is om voor acht peutergroepen bij OBO een eigen bedrijfsvoering op te tuigen. Volgens Goossens dreigen er dan financiële problemen, omdat het openbaar onderwijs geheel wordt gefinancierd met publieke middelen waardoor het lastig is om geld voor andere taken in te zetten. “Daarmee mogen we in principe alleen onderwijs verzorgen”, zegt Goossens.

SPR heeft laten weten alle activiteiten gewoon voort te zetten tijdens de zoektocht naar een nieuwe kandidaat in de gemeente Roosendaal. “De peutergroepen vallen nog steeds onder de vlag van SPR. Wij vinden het belangrijk dat ons personeel wordt overgenomen en dat er geen ontslagen vallen”, zegt directeur Ko van Aalst. De directeur geeft wel aan teleurgesteld te zijn dat de overname niet door gaat. De overname paste namelijk ook in het beleid van de gemeente om de peutergroepen als voorscholen bij het basisonderwijs over te brengen. Voor nu gaat SPR zelfstandig verder, waardoor er voorlopig voor de ouders en kinderen op de peuterspeelzalen niets verandert. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids