Normal_docent__leraar__leerkracht

Het bestuur van Openbaar Onderwijs Emmen (OOE) gaat er het komende jaar voor zorgen dat docenten minder werkdruk ervaren en dat er een betere scholing komt. Het bestuur wil naar eigen zeggen een betere werkgever zijn voor de leerkrachten. Dat meldt de ZuidOosthoeker.

OOE vindt dat het onderwijs in de gemeente Emmen een kwaliteitsinjectie verdient. Momenteel is er in de regio meer vraag naar docenten dan aanbod. Het onderwijsbestuur wil leerkrachten die op dit moment een tijdelijk contract hebben de kans bieden om te blijven. Zo hoopt OOE dat er geen tekort aan leraren komt. Met die maatregel moet bovendien het aantal klassen dat door ziekte van de docent naar huis wordt gestuurd verminderd worden.

Het onderwijsbestuur zet in het nieuwe jaar ook meer in op betaalde Leerkracht In Opleiding (LIO). Er wordt werk gemaakt van het aanbieden van scholing en er wordt ingezet op de ontwikkeling en het carrièreperspectief van werknemers. Ook heeft OOE zich ten doel gesteld om nog beter te werken naar het op de juiste plek krijgen van de juiste mensen.

In de gemeente Emmen is sprake van een minder grote daling van het aantal leerlingen in het openbaar onderwijs dan werd verwacht. Dat is een van de redenen waarom OOE tijdelijke contracten van leerkrachten wil omzetten naar een vaste aanstelling. Het personeel wordt binnenkort via een brief op de hoogte gebracht van een informatiemiddag. Op die middag zal er gesproken worden over het personeelsbeleid en hoe de contracten zullen worden omgezet.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids