Normal_onderwijs_algemeen_rekenen_school

Het landelijke symposium over 100 jaar onderwijspacificatie is nabij. Op woensdag 13 september aanstaande vindt het evenement plaats, dat georganiseerd wordt door VOS/ABB, de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) en het platform CBOO. Dat meldt VOS/ABB.

Eerder dit jaar werd al bekend dat het congres in september zou plaatsvinden. De locatie is De Observant in Amersfoort. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat er een politiek staakt-het-vuren werd gesloten over de gelijke bekostiging van het bijzonder onderwijs. Dit is destijds vastgelegd in artikel 23 van de Grondwet over de vrijheid van onderwijs. De jarenlange schoolstrijd was vanaf dat moment verleden tijd.

Voor de drie landelijke organisaties is deze mijlpaal een mooi moment om gezamenlijk te kijken hoe het openbaar onderwijs er momenteel voor staat. Ook wordt er teruggeblikt op het verleden en vooruitgekeken naar de toekomst. Tijdens het congres worden er een aantal workshops verzorgd door auteurs die hebben meegewerkt aan de uitgave De staat van het openbaar onderwijs.

Het symposium start om 13.00 uur en is voor studenten gratis. Overige deelnemers betalen 35 euro. Aanmelden kan via de website van VOS/ABB.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids