Leraar uit Almere genomineerd voor de titel 'Geschiedenisdocent van het Jaar'

Dit jaar wordt voor de tiende keer de titel ‘Geschiedenisdocent van het Jaar’ uitgereikt. Dat doet het Rijksmuseum samen met het Nationaal Archief en de NTR. Zes docenten zijn genomineerd voor deze titel. Geschiedenisdocent Wim Schönermarck van het Arte College in Almere is een van de docenten. Dat meldt 1Almere.

De geschiedenisdocenten zijn door hun leerlingen genomineerd voor de titel. Schönermarck van het Arte College zit bij de zes kandidaten. De geschiedenisdocenten kunnen binnenkort een bezoek krijgen van de jury. Deze zal tijdens een geschiedenisles in de klas aanwezig zijn.

Jury 

Ook zal de jury in gesprek gaan met de docenten en hun leerlingen. De docent die uiteindelijk de titel ‘Geschiedenisdocent van het Jaar 2024’ krijgt mag deze titel het hele jaar dragen. De jury bestaat uit allerlei mensen uit het onderwijs. Van historici tot professionals.

Enthousiasme over geschiedenis 

Op 5 oktober 2024 wordt de winnaar bekendgemaakt. De geschiedenisleraar die zijn of haar leerlingen het meest enthousiasmeert over het vak ontvangt uiteindelijk deze prijs. Remon Klik  uit Almere kreeg eerder dit jaar al de titel ‘Biologiedocent van het Jaar’.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk