Normal_wetenschap_onderzoek_research_scheikunde

Vijf vrouwelijke wetenschappers krijgen op 18 maart van de L'Oréal foundation en UNESCO de L'Oréal -UNESCO For Women in Science Awards gepresenteerd. Ook zullen er op deze dag vijftien beurzen uitgedeeld worden aan veelbelovende jonge vrouwelijke wetenschappers. Elk van deze vrouwen bewijst dagelijks dat vrouwen grote bijdragen kunnen leveren aan de wetenschappelijke vooruitgang in een gebied dat door mannen gedomineerd wordt. Dit meldt de L'Oréal foundation.

Er moet nog steeds veel vooruitgang worden geboekt om gender gelijkheid te krijgen in de wetenschap. Slechts 30 procent van de wetenschappers is vrouw en vele barrières en obstakels ontmoedigen vrouwen om te streven naar een carrière in de wetenschap. Het L'Oréal-UNESCO programma is toegewijd aan het eren van uitmuntende vrouwelijke wetenschappers en het ondersteunen van veelbelovende jonge vrouwelijke wetenschappers. Jaarlijks deelt dit programma vijf awards uit en versnelt de carrière van vijftien uitzonderlijke jonge vrouwen die gekozen zijn uit meer dan 230 Fellowships, die elk jaar uitgereikt worden over de hele wereld.

Deze editie van de L'Oréal-UNESCO For Women In Science Award ceremonie zal op de avond van 18 maart worden gehouden in het Sorbonne in Parijs. Op 18 maart wordt 's ochtends een persconferentie gehouden in het Saint James Albany Hotel in Parijs. De vijf winnende wetenschappers worden bekendgemaakt en gehuldigd voor hun baanbrekende ontdekkingen in de levenswetenschappen. De vijftien fellows zullen hun research presenteren door middel van korte presentaties. 

© Nationale Onderwijsgids