Normal_koningin-maxima-okt-15-l
Koningin Máxima opent op donderdagochtend 28 september het festival UNLimited van de Vereniging Universiteiten van Nederland in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Tijdens de plenaire opening houdt Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting MIND Us een toespraak. Ook minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is aanwezig. Dit meldt Ministerie van OCW.
UNLimited 2023 is een festival van de Nederlandse universiteiten voor iedereen die in, met of voor de universiteit werkt. Ruim vijfhonderd deelnemers wisselen gedurende twee dagen kennis en ervaring uit tijdens discussies, panelgesprekken en workshops. Alle veertien Nederlandse Universiteiten zijn vertegenwoordigd in het programma waar onder meer aandacht is voor studentenwelzijn, prestatiedruk, digitalisering en onderzoek en innovatie.

Panel

Na de toespraak van Koningin Máxima neemt minister Dijkgraaf deel aan een plenair panelgesprek over talentontwikkeling en prestatiedruk onder studenten. Aansluitend is er een gesprek over het belang van de universiteit voor de arbeidsmarkt en kennisregio’s zoals Eindhoven. Na het plenaire programma spreken Koningin Máxima en minister Dijkgraaf met studenten en medewerkers over welzijn in het hoger onderwijs.
 
MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Afbeelding: RVD