CPNB verlengt Boekenweek tot april vanwege coronacrisis

De Boekenweek duurt dit jaar drie weken. Dat heeft het CPNB zondag bekendgemaakt. De koepel van de boekenwereld heeft hiertoe besloten vanwege de coronacrisis. De Boekenweek eindigde officieel dit weekend.

"Bij de CPNB realiseren we ons dat deze Boekenweek voor iedereen een vreemd einde heeft", stelt de organisatie. "We kunnen ons daarom voorstellen dat boekhandels (en eventueel bibliotheken) de Boekenweek willen verlengen tot eind van de maand. Bruna heeft dit reeds aangekondigd. Concreet betekent dit dat boekhandels boekenweekgeschenken blijven weggeven en boekenweekessays blijven verkopen zolang de voorraad strekt."

Ook promotiemateriaal van de Boekenweek kan blijven hangen. "Daarnaast bekijken we hoe we het boekenvak kunnen faciliteren en met voornamelijk digitale uitingen een verlenging van de Boekenweek kunnen stimuleren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de dagelijks veranderende situatie omtrent het coronavirus in Nederland en bijbehorende overheidsmaatregelen."

Daarnaast roept de CPNB het Nederlandse publiek met klem op om tijdens de 'quarantaineweken' boeken te bestellen op de websites van lokale boekhandels in plaats van grote internationale verkoopsites. Er komt volgende week ook een speciale campagne die hier aandacht voor gaat vragen. "Deze boodschap zullen we vanaf volgende week ook extra kracht bij zetten met een abricampagne aangeboden door JCDecaux."

Door: ANP