Protocol kinderopvang Covid-19 weer gewijzigd

Vrijdag 14 januari 2022 heeft het kabinet tijdens de persconferentie aangekondigd dat de quarantaineregels wijzigen. Deze wijzigingen zijn inmiddels verwerkt in het protocol voor de kinderopvang. Dat meldt Rijksoverheid.

Wie een huisgenoot heeft met corona of nauw contact heeft gehad met iemand die positief getest is, hoeft niet in quarantaine te gaan als hij of zij korter dan 8 weken geleden zelf positief getest is, hersteld is en geen klachten heeft. Ook mensen die langer dan 1 week geleden een boostervaccinatie hebben gehad en geen klachten hebben, hoeven dan niet in quarantaine

Als u een huisgenoot of nauw contact bent van iemand die positief getest is op Covid-19,  hoeft u niet in quarantaine te gaan als u korter dan 8 weken geleden positief getest bent, hersteld bent en geen klachten heeft of als u langer dan 1 week geleden een boostervaccinatie heeft gehad en geen klachten heeft.

Heb je toch coronaklachten? Laat je dan testen. Via de Quarantaine Check kun je per situatie nagaan of er een quarantaineadvies geldt.

Cruciale beroepen

Het kabinet heeft ook aangekondigd dat er mogelijk een uitzondering op de quarantaineregels komt voor personen werkzaam in een cruciaal beroep en die niet onder de twee hierboven genoemde uitzonderingen vallen. Dit moet uitgewerkt worden en is nu nog niet inwerking getreden. Als deze uitzondering inwerking treedt, wordt dit zo spoedig mogelijk bekendgemaakt. 

Door: Nationale Onderwijsgids