Normal_61830df0-0c4b-417a-b6dc-78edda791355

Het Museon in Den Haag heeft voor de tentoonstelling 'Illusions, magie of wetenschap' inmiddels meer dan 125.000 bezoekers ontvangen. In de expositie komen wetenschappers aan het woord en wordt met veel interactieve opstellingen uitgelegd hoe onze hersenen worden bedrogen door onze zintuigen. Dit meldt het Museon.

"Ik ben verheugd met dit behaalde resultaat en onderzoek heeft uitgewezen dat ons publiek de tentoonstelling heeft gewaardeerd met een prachtige 8,2", aldus Marie Christine van der Sman, directeur van het Museon. "Hieruit blijkt dat onze vernieuwde populaire wetenschapseducatie geweldig aanslaat bij een groot publiek." 
 
In Illusions, magie of wetenschap? ervaren bezoekers hoe bepaalde zintuiglijke waarnemingen echt lijken maar door de hersenen geheel of gedeeltelijk verkeerd worden uitgelegd. Wat is de rol van de hersenen bij de waarnemingen die ze doen? En hoe komt het dat de werkelijkheid soms anders is dan het lijkt? Een boeiende en leuke tentoonstelling waar de bezoeker actief aan de slag gaat.
 
In de expositie komen wetenschappers aan het woord. Eén van hen is de illusionist en arts Victor Mids, bekend van het internationaal bekende televisieprogramma Mindf*ck. Door de combinatie van verschillende vakgebieden brengt hij in zijn werk illusie en wetenschap op een unieke manier samen. De expositie is nog te bezoeken tot en met 5 maart 2017.
 
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids