Nieuwe webinarserie ‘Technologie op de basisschool’

Binnenkort starten Jet-Net & TechNet en TechYourFuture de nieuwe webinarserie ‘Technologie op de basisschool’, om kinderen in het onderwijs vroeg kennis te laten maken met digitalisering en technologie. Onze maatschappij verandert snel op het gebied van technologische ontwikkelingen, bijvoorbeeld door virtual reality en robotica. Dit meldt Platform Talent voor Technologie.

De webinarserie bevat tips en informatie voor professionals in het primair onderwijs om aan de slag te kunnen met onderwerpen als robotica, programmeren en stimuleren van denkvaardigheden met nieuwe technologie. In deze webinars krijgen leerkrachten, pabostudenten, schoolleiders en W&T-coördinatoren over deze onderwerpen praktische handvatten om technologie een stap verder te brengen op school of in de klas. 
 
Ieder webinar heeft een ander thema waarin experts, en soms een ervaringsdeskundige, hun kennis en ervaringen delen. De webinars kunnen als serie, maar ook los van elkaar worden gevolgd. Het eerste webinar gaat in op hoe je robotica kunt inzetten bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, in het bijzonder van leerlingen met autisme spectrum stoornis. In het tweede webinar staat programmeeronderwijs centraal en hoe dit opgenomen kan worden in het curriculum. Het derde webinar gaat over wat hogere-orde denkvaardigheden zijn en hoe je (nieuwe) technologie kunt inzetten om deze 21ste eeuwse vaardigheden te stimuleren bij je leerlingen.
 

Onderwerpen en data van de webinars

  1. Dinsdag 9 juni 2020, 16.00-17.00 uur  
    Robotica inzetten om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Hoe werkt dat bij autisme?   
  2. Dinsdag 16 juni 2020, 16.00-17.00 uur  
    Implementeren van programmeeronderwijs. Hoe pak je dat aan?   
  3. Dinsdag 30 juni 2020, 16.00-17.00 uur  
    Denkvaardigheden stimuleren met behulp van technologie. Hoe doe je dat als leerkracht?   
 

Aanmelden

Deelname aan de webinars is kosteloos en kan via deze site. Ook is daar meer informatie over de webinars te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids