Jong innovatief talent in schijnwerpers gezet met ScienceMakersLAB

Vandaag is de zesde editie van ScienceMakers Awards succesvol afgerond. Het was een bijzondere editie: voor het eerst zijn de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van wetenschap, technologie en maken in een online campagne in het zonnetje gezet. Dit zorgde dat nog veel meer mensen dan normaal konden zien hoeveel jong en innovatief talent Nederland in huis heeft. Dit meldt Platform Talent voor Technologie. 

Waar bij een fysiek event honderden toeschouwers aanwezig kunnen zijn, hebben nu duizenden mensen kennis kunnen maken met de ScienceMakers via onder meer de sociale en ook regionale media.

ScienceMakers van 2020

Presentator Dennis Weening heeft Nederland tijdens de online campagne ScienceMakersLAB kennis laten maken met de ScienceMakers van 2020; het jong en innovatief talent van Nederland. Hun inspirerende verhalen en unieke prestaties zijn zichtbaar gemaakt via onder meer de Techtalks, digitale interviews, Behind the Science en de Vraag achter de vraag.

Zo hebben Robin, Michael en Sjoerd voor hun eindexamenwerkstuk uitgebreid onderzoek gedaan naar vloeistofdynamica en de werking van onderzeeërs. Met al hun bevindingen hebben zij een formidabel profielwerkstuk opgeleverd, zowel inhoudelijk als wat het aantal pagina’s betreft. Ook bouwden ze een onderzeeër van pvc buizen, dat kon zinken en stijgen door middel van twee pompjes. Het leverde hen de winst op van de Van Melsenprijs.

Een totaaloverzicht van alle projecten is te vinden op https://sciencemakers.nl/projecten/2020.

Door: Nationale Onderwijsgids