Primeur voor school uit Lichtenvoorde: thuisonderwijs via VR

Scholengemeenschap Marianum uit Lichtenvoorde is gestart met thuisonderwijs via ‘virtual reality’. Naar eigen zeggen is het de eerste school in Nederland die deze technologie gebruikt voor afstandsonderwijs. Dit meldt De Stentor.

Door middel van een speciale bril die leerlingen moeten dragen, wanen de leerlingen van scholengemeenschap Marianum zich in een ‘virtuele school’. Kinderen zitten gewoon thuis, maar met deze bril op lijkt het net alsof ze wel op school zijn. Marianum heeft het project De Virtuele School samen met onderwijsaanbieder VRinSCHOOL opgezet. De hoop is dat het ook in de toekomst kan helpen bij onderwijs op afstand, een lerarentekort, ziekte van leerlingen en ruimtegebrek op scholen.

“Juist nu is het belangrijk om niet stil te staan, maar vooruit te kijken”, zegt directeur Nijenhuis van het Marianum. “In deze tijd staat het onderwijs onder druk en is er een transformatie ontstaan via thuisonderwijs. Ook na corona is het belangrijk om dit verder te ontwikkelen, zodat we beter voorbereid zijn op onvoorziene omstandigheden.”

Door: Nationale Onderwijsgids