Fotograaf: Ruben Schipper

Simone Hendriks uit Boxmeer heeft de Public Speaking Award gewonnen van de GNE Awards by Nuffic. Thirza Bier uit Hilversum won de Young Writers Award. De Audience Award voor het beste essay ging naar Jip Boskamp uit Amsterdam. Dit meldt Nuffic.

Als winnaar mag Simone Hendriks in mei afreizen naar Londen om daar deel te nemen aan de International Public Speaking Competition van de English-Speaking Union, de internationale organisatie die de taal Engels bevordert om zo verschillende talen en culturen met elkaar te verenigen. Young writer Thirza Bier mag meelopen op de redactie van het journalistenplatform De Correspondent in Amsterdam. Jip Boskamp, de winnaar van de Audience Award, krijgt een waardebon als prijs.
 
Op het Deltion College in Zwolle vonden op 18 april de halve finales en finales plaats van de GNE Awards by Nuffic voor studenten en leerlingen van 16 tot 20 jaar. 14 jongeren uit het hele land streden met hun Engelse spreekvaardigheid om de Public Speaking Award. Daarnaast streden 8 jongeren om de Young Writers Award, waarbij ze hun Engelse schrijfvaardigheid moesten laten zien.
 
De GNE Awards worden al sinds 1988 georganiseerd door het Genootschap Nederland-Engeland (GNE). De wedstrijd is al jaren een succes met honderden deelnemers uit heel Nederland. Nuffic nam dit jaar als organisator het stokje over van het genootschap.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids