Internationalisering moet meer aandacht krijgen binnen het primair onderwijs

In het primair onderwijs moet er meer aandacht komen voor internationalisering. De wereld van kinderen wordt namelijk steeds groter en thema’s zoals duurzaamheid moeten globaal worden aangepakt. Dit meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders. 

Door ICT en mobiliteit wordt de wereld van kinderen steeds een beetje groter. “Het is een kans om daar op aan te haken met kennis delen, niet alleen op het niveau van de schoolleider en de leerkracht maar ook voor onze kinderen.” Dit zegt AVS-voorzitter Petra van Haren in een interview met Nuffic.

Uitwisselingen

Ze vindt zelf uitwisselingen super belangrijk, zowel nationaal als internationaal. “Je zorgt ervoor dat kinderen zijn uitgerust voor de toekomst.”

Meertaligheid op school 

Van Haren vindt ook dat bestuurders en schoolleiders hierop beleid moeten formuleren en een visie moeten ontwikkelen. “Internationalisering is niet alleen dat je naar het buitenland gaat, maar het komt ook jouw school binnen. Daarvanuit kun je keuzes maken, bijvoorbeeld of meertaligheid past bij je school. En welke taal ga je dan hanteren? Een visie gaat altijd vooraf aan wat je doet. Dan pas kan je doelen stellen en aan de slag.”

Door: Nationale Onderwijsgids