ROC Kop van Noord-Holland

De deelnemersraad van het ROC Kop van Noord-Holland is onderscheiden met het 'Jij Beslist Mee'-keurmerk van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB). Het keurmerk wordt uitgereikt aan mbo-instellingen die hun deelnemersraad voldoende inspraak geven. Dit meldt Den Helder Actueel.

De deelnemersraad van ROC Kop van Noord-Holland komt maandelijks bijeen om zaken die interessant zijn voor een mbo-student te bespreken. Via de raad is het voor studenten mogelijk hun meningen, ervaringen en wensen te laten blijken. Om de maand wordt de vergadering van de raad bijgewoond door het College van Bestuur. Daarnaast wordt de vergadering jaarlijks bezocht door de Raad van Toezicht van het ROC. 
 
Charlotte Bloemen, voorzitter van de deelnemersraad, is blij met de erkenning: “We hebben de afgelopen jaren veel energie gestoken in de professionalisering van de raad. Dit is voor ons een bevestiging dat we het goed doen.”
 
JOB is een belangenorganisatie voor studenten in het mbo en biedt deelnemersraden de mogelijkheid een cursus te volgen om hun kennis en activiteiten te kunnen professionaliseren. 
 
© Nationale Onderwijsgids