Nieuw bestuur JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs (JOB MBO)

Vorige week maandag, op 29 juni 2020, startte een nieuw bestuur bij de JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs (JOB). In het studiejaar 2020/2021 zullen zij de ruim 500.000 mbo-studenten in Nederland vertegenwoordigen. Zij gaan dit jaar onder andere aan de slag met de resultaten uit het tweejaarlijks studenttevredenheidsonderzoek, de JOB-monitor. Dit meldt JOB MBO.

Meer dan de helft van alle mbo’ers nam deel aan dit onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat scholen steeds beter luisteren naar de mening van studenten. Toch zijn er ook verbeterpunten: vaak blijven studieboeken en lesmateriaal ongebruikt en valt er bij keuzedelen soms niks te kiezen.
 
De Arnhemse Noah Hajji wordt voorzitter van de vereniging. Zoals hij het zelf beschrijft heeft hij “een jonge, creatieve en actieve mindset”. Noah is een achttienjarige student op Rijn IJssel in Arnhem, hier studeert hij Human Technology. 
 
Sabria Zaid uit Utrecht wordt vice-voorzitter van JOB. Sabria is 18 jaar oud en volgt de opleiding doktersassistente op het ROC Midden Nederland in Utrecht. “Het werken met mensen is mijn drijfveer. Het is mooi om mensen te helpen en met mensen bezig te zijn, dat is waar ik voor sta. Mijn hart ligt bij het mbo. Ik kom graag op voor de rechten van de mbo studenten.” 
 
De 19-jarige CJ Vlasveld wordt secretaris. CJ woont in Rotterdam en studeert Toerisme en Hospitality aan de Rooi Pannen in Breda. “Ik wil me graag inzetten voor JOB samen met het team. Ik neem dus graag de taak van secretaris op me bij JOB!” CJ vindt het belangrijk om zich in te zetten voor gelijke kansen in het mbo, voor studenten van entreeniveau tot niveau 4. 
 
Shannah den Engelsen gaat de functie van penningmeester vervullen. Shannah is 23 jaar en komt uit Amersfoort. “Ik ben super enthousiast om te beginnen bij JOB en benieuwd wat het jaar zal brengen.” 
 
De functie ‘algemeen bestuurslid’ zal worden vervuld door Thijs Pancras. Deze 23-jarige mbo’er is student Apothekersassistent op het Regio College te Zaandam. “De regels checken en mensen adviseren vond ik al erg leuk, en dit landelijk gaan aanpakken? Dat lijkt me geweldig.” 
 
Door: Nationale Onderwijsgids