Normal_kov__spelen__zandbak__peuter__kind

Aanstaande vrijdag is het weer zover: dan is het ModderDag. 130.000 kinderen in heel Nederland gaan dan weer ontdekken hoe leuk het is om in de modder te spelen. 2550 kinderopvanglocaties en scholen doen dit jaar mee aan de zesde editie van ModderDag. Dit meldt IVN.

Op ModderDag organiseren kinderdagverblijven, bso's, scholen en andere organisaties allerlei activiteiten in de modder speciaal voor kinderen. Voor ModderDag 2018 doen 2250 kinderopvanglocaties en scholen mee en worden er op 70 publiekslocaties activiteiten georganiseerd. 130.000 kinderen nemen dit jaar deel aan ModderDag.
 
Volgens de organisatie is zand eten gezond: het is goed voor ons immuunsysteem. Met buitenspelen ontwikkelen kinderen bovendien ruimtelijk inzicht. Ook is de kans kleiner dat ze al op vroege leeftijd bijziend worden. Bovendien gaat buitenspelen en bewegen overgewicht tegen.
 
In 2013 werd ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vanaf 2016 wordt de ModderDag georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor hen zelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids