Week van de Neerlandistiek: 50 jaar internationaal Nederlands

Samen met circa 14.000 studenten en ruim 400 docenten overal in de wereld viert de IVN 50 jaar internationaal Nederlands. Van 3 tot en met 10 oktober, tijdens de Week van het Nederlands, wordt de veelzijdigheid van het Nederlands onder de aandacht gebracht. Dit meldt Internationale Vereniging voor de Neerlandistiek.

De IVN heeft de week zaterdag geopend met een unieke uitzending van De Taalstaat en een literaire talkshow in Rotterdam en Antwerpen. ’s Avonds werd de artistieke veelzijdigheid van het Nederlands gevierd in het Zuiderpershuis Antwerpen én online. Nederlandstalige muziek, hiphop, literatuur, poëzie en spoken word wisselden elkaar af.
 
Tijdens de Week van het Nederlands vindt er een mix plaats van activiteiten, evenementen, taalspelletjes en andere initiatieven die het belang van het Nederlands onderstrepen. Ook kun je de driedelige podcastserie '50 jaar Neerlandistiek wereldwijd' beluisteren die je meeneemt in de relatie tussen vertalers en auteurs, de (vervaging van de) grens tussen woordkunst, muziek en alles daartussen in en in de invloed van het buitenland op gedichten.
 

IVN

De Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN) is opgericht in 1970 en vertegenwoordigt academici die zich bezighouden met de neerlandistiek in brede zin (taal- en letterkunde, cultuur, geschiedenis, kunstgeschiedenis, etc.) aan onderwijsinstellingen, instellingen van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek, en anderszins gerelateerde instellingen in de hele wereld. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids