Normal_kov__opvang__kind__spelen__auto_s__jongen

Op 17 november aanstaande wordt het congres ‘De Harmonisatie in perspectief, peuterspeelzaalwerk van de toekomst’ georganiseerd. Sociaal Werk Nederland, dat de afgelopen jaren het peuterspeelzaalwerk en de gemeenten ondersteund heeft bij de voorbereidingen op de harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk, zal dan ervaringen, tips en knelpunten delen. Dit meldt de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang.

Peuterspeelzaalwerk en gemeenten hebben het afgelopen jaar ondersteuning gekregen van SWN. Wat er tijdens dit proces heeft afgespeeld, wordt tijdens het congres in november bespreekbaar gemaakt. Er wordt niet alleen teruggeblikt, ook worden er gesprekken gevoerd en er komen dialoogsessies en praktijkverhalen voorbij. Op deze manier wordt het thema harmonisatie inzichtelijker.
 
Inspirerende sprekers geven bovendien een inkijkje in het toekomstbeeld. Het doel van het congres is namelijk het organiseren van een toekomstbestendig stelsel voor peuters dat ook past bij de lokale situatie. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van SWN. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids