Normal_schermafbeelding_2021-07-19_092058

Bouwen aan onderwijskansen is het thema van het onlinecongres van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT) op vrijdag 24 september aanstaande. De vereniging viert daarmee haar 30-jarig bestaan. Het wordt een gezamenlijke verkenning van mogelijkheden en kansen binnen een passende leeromgeving met als doel de kennis over de ontwikkeling van leerlingen, die meer zorg en aandacht nodig hebben, te optimaliseren. Nieuw ontwikkelde expertises komen in the picture en we wisselen good practices uit. Dit meldt de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT).

De middag gaat van start met een plenaire lezing van wetenschapsjournalist Mark Mieras. Met veel beelden en inzichten laat hij zien dat het daarboven in onze hersenen anders werkt dan we vaak denken. Naast kennis en nieuwsgierigheid draait het ook om plezier, verrassing, fouten durven maken, spel en trots. Voorts zijn er lezingen door onder andere Noëlle Pameijer en kleinere workshops van Sylke van Vreeswijk (executieve functies en zelfsturing), Ingrid van Wensveen (de autonomie van rekenzwakke leerlingen), Lidy Aalfs (laaggeletterde ouders) en Tamara Luijer (het effect van mindfulness op het welbevinden van leerlingen).
 

LBRT

 
De LBRT is de beroepsvereniging voor alle remedial teachers, gespecialiseerde leerkrachten, zowel in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, als in het beroepsonderwijs. Ook remedial teachers die werkzaam zijn vanuit een eigen praktijk, kunnen zich bij de vereniging aansluiten. De LBRT hecht waarde aan kwaliteitsbewaking en professionaliteit. Zij behartigt daarom de belangen van haar leden en biedt een zeer brede ondersteuning. De vereniging verzorgt up-to-date informatie via haar website, publiceert het Tijdschrift voor Remedial Teaching en organiseert bijeenkomsten, seminars en cursussen. De LBRT is tevens een platform voor onderlinge contacten. Het congres is hier een goed voorbeeld van.
 
Het congres vindt plaats op vrijdag 24 september aanstaande, aanvang om 13:00 uur, slot om 17:00 uur met een afsluitende borrel.
 
Meer informatie over sprekers, het inhoudelijke programma of inschrijving, vindt u op congres.lbrt.nl.
 
Door: ANP