Al 5000 aanmeldingen voor kennisfestival over technologie in Zorg & Welzijn

Het initiatief van de Technologie en Zorg Academie (TZA) om een groot online Kennisfestival voor zorgmedewerkers, docenten en studenten te organiseren slaat aan. Bijna 20 partners doen mee en er zijn nu al meer dan 5000 aanmeldingen voor het event. Het programma is 18 maart boordevol. Er zijn 70 zorgvuldig geselecteerde sessies verdeeld over veertien podia, met aandacht voor de toekomst van technologie in zorg en welzijn. Dit meldt TZA.

Secretaris-generaal bij het ministerie van VWS Erik Gerritsen trapt de dag af met een heuse ‘één tegen 3500’, over de mening van de zorg & welzijn en het onderwijs over thema’s rondom zorgtechnologie.

Vol programma

Veder spreken bijvoorbeeld Richard van Hooijdonk en Lucien Engelen over de toekomst, is er een rondetafelgesprek met onder andere twee gedeputeerden, maar komen er vooral heel veel praktijkvoorbeelden voorbij en zijn er online demonstraties. Ook is er aandacht voor ethische kwesties van technologie in zorg en welzijn en vertellen ervaringsdeskundigen hoe zij mee kunnen helpen de zorg te verbeteren. Er is een hackaton, waar een echt vraagstuk wordt opgepakt en de dag wordt afgesloten met een kennispubquiz.

Partners

Het Festival is geïnitieerd door TZA, maar wordt mede mogelijk gemaakt door de provincies Overijssel en Gelderland, en een aantal partners: Deltion College, Aveleijn, ROC van Twente, WGV Zorg en Welzijn, Graafschap College, WZW, Tech@doptie, , Aventus, Saxion, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Landstede, Viaa, Alfa College, WZW, Hogeschool Windesheim, ROC Rivor en de leden van de TZA’s in Twente, Achterhoek en IJssel-Vecht.

Het hele programma is hier te zien op de website van het kennisfestival. Aanmelden is gratis en kan ook via de site. De meeste sessies worden opgenomen en zijn voor alle studenten en medewerkers van de  partners ook na het festival terug te kijken en te gebruiken in lesprogramma’s.

Door: Nationale Onderwijsgids