Innovatieve Schoolleider van het Jaar: dit zijn de genomineerden

De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) organiseert de verkiezing ‘Innovatieve Schoolleider van het Jaar’, om zo goede initiatieven van schoolleiders te verzamelen en te belonen. Een vakjury heeft drie schoolleiders genomineerd. Op 21 april kiezen deelnemers van het Online Schoolleiderscongres de uiteindelijk winnaar. Dit meldt de AVS.

Innovatieve schoolleiders zijn gefocust op de toekomst, en dat is bij de drie genomineerden dan ook zeker het geval. Tijdens het congres op 21 april kunnen deelnemers stemmen op een van de drie schoolleiders, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt. Aanmelden voor het congres kan via deze link.

De drie genomineerden voor de titel ‘Innovatieve Schoolleider van het Jaar’ zijn:

Astrid Claessens, directeur openbare daltonschool de Bundeling, Bunde

Claessens: “Te vaak halen we leerkrachten uit het primaire proces om dingen te doen die we ook bij administratie of onderwijsassistenten kunnen neerleggen.”

Jos Clout, schoolleider De Zonnewijzer, Roermond

Clout: “Laat leerkrachten zo’n 60 procent van het onderwijs verzorgen in wat voor elk kind belangrijk is. En laat de rest over aan specialisten. De wijkagent de verkeerslessen, een kunstenaar de creatieve lessen.”

Margreet van Iterson, schoolleider Op ’t Hof – De Malsenburg, Tricht

Van Iterson: “Als je kijkt naar wat kinderen nodig hebben, denk ik dat we naar grotere scholen moeten streven. Vaak wordt die discussie te veel gevoerd op basis van sentimenten en niet van argumenten.”
Volg de links om uitgebreid te lezen over de initiatieven en toekomstvisies van de genomineerde schoolleiders.

Door: Nationale Onderwijsgids