Normal_spaarvarken_spaarpot_sparen_geld_pensioen

Kinderdagverblijf Zand op je Hand in Heiloo heeft sinds gisteren een beursnotering. Het kinderdagverblijf op antroposofische inslag bestaat bijna een jaar. Maximaal zestien peuters komen er voor opvang. In de eerste helft van dit jaar boekte de kinderopvang een verlies van 26 duizend euro op een omzet van net geen 60 duizend euro. Dat meldt de Volkskrant.

De personeelssterkte van de kleine onderneming is 2,5 voltijdsbanen. De eigenaar van het kinderdagverblijf is Gastvrij Nederland, dat werd overgenomen door Lavide. Dat bedrijf is namelijk wel tussen de noteringen van Euronext terug te vinden. Gastvrij Nederland bemiddelt voor gastoudergezinnen en doet de administratie voor gastouders. Levide, een bedrijf dat al bijna twintig jaar aan de Amsterdamse beurs staat genoteerd, kan met de overname van Gastvrij Nederland wel geld gaan verdienen; er is namelijk sprake van een reverse listing.

Dat houdt in dat er al een beursnotering is, maar er alleen nog een bedrijf nodig is. Deze vorm van omgekeerde beursgang kan toch voor behoorlijk wat geld in het laatje zorgen. De peuters van Zand op je Hand zullen in elk geval weinig merken van deze speciale gang van zaken; zij kunnen gewoon onbezorgd blijven spelen op de opvang.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids