Wasko Kinderopvang opent nieuwe vestiging in Papendrecht

Wasko Kinderopvang introduceert met trots haar nieuwe vestiging in Papendrecht. Op 5 maart opende kinderdagverblijf De Viermaster (KDV) haar deuren voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Wasko Kinderopvang bestuurder Willem Louridtz verrichtte samen met wethouder Arjan Kosten, de officiële opening van de vestiging. Dit gebeurde in het bijzijn van de kinderen met hun ouders, aldus Papendrecht Net.

Een spannend moment

"Kinderopvang is vaak het eerste moment van "loslaten" voor ouders. Een spannend moment dus. Hoe belangrijk is het dan dat je weet dat je kind in vertrouwde handen is."  volgens wethouder Arjan Kosten tijdens de openingsceremonie. "Jullie zijn een maatschappelijke kinderopvangorganisatie, in die zin pakken jullie je rol. En dat al zo’n 35 jaar. Inmiddels zijn jullie in Papendrecht niet meer weg te denken. Een mooie plek in Papendrecht erbij voor de dagopvang. Het is een omgeving waar niet alleen opvang wordt geboden, maar waar kinderen ook volop kunnen leren en vriendjes kunnen maken."

De samenwerking

De samenwerking met basisschool De Viermaster is belangrijk. De samenwerkende organisaties streven ernaar om het Integraal Kindcentrum (IKC) compleet te maken. "Het is een plek waar we samenwerken aan een fijne, leerzame tijd op De Viermaster," aldus Fatma Simsek, locatiemanager Wasko, en Sanne Ponte, directeur De Viermaster. "Dit is een mooie weerspiegeling van onze samenwerking en ons gedeelde streven naar een geïntegreerd leer- en opvangklimaat."

Op De Viermaster zal Wasko zich volledig richten op de behoeften van de jongsten. Net als op de andere Wasko locaties, zullen er officiële gediplomeerden specialisten worden ingezet. Deze specialisten hebben een opleiding gevolgd om precies te weten waar baby’s behoefte aan hebben.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema