Opening kinderdagverblijf de Wereld op Noord feestelijk gevierd

IKC de Wereld op Noord in Oud-Beijerland opende maandag 4 maart zijn deuren en is nu een onderdeel van de Hoeksche School inclusief kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Een feestelijk moment dat gevierd werd met de ouders van alle kinderen. Ook waren er grootouders, medewerkers en leerlingen aanwezig, aldus Hoeksch Nieuws.

“We zijn heel blij met de komst van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal in ons gebouw”, zo geeft John Staps, directeur van IKC de Wereld op Noord aan. “We vinden het fijn dat de nieuwe kindjes er zijn. Samen met de kleuters, die naast de kinderopvang en peuterspeelzaal zitten, hebben we ze van harte verwelkomd.” 

Samenwerking tussen de school en opvang

“De opening van kinderdagverblijf en peuterspeelzaal de Wereld op Noord is weer een mooie stap in de ontwikkeling van onze integrale kindcentra”, zo stelt Ad Keller, bestuurder van de Hoeksche School. Hij geeft aan dat ze samen met de directeur van de kinderopvang inzetten op de integratie van de opvang en onderwijs. 

Samenwerking zorgt voor veilig gevoel

“Kinderopvang en onderwijs bevinden zich bij ons letterlijk achter één voordeur”, voegt John Staps toe. “We werken met één team en volgens één manier van werken aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar.’’ Staps geeft aan dat het een veilig en vertrouwd gevoel geeft voor zowel de ouders als de kinderen. “Op de locatie starten we binnenkort ook met voorschoolse educatie, voor kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand. Dit is een speciaal programma, waarvoor onze pedagogisch medewerkers een extra opleiding gevolgd hebben’’, zo geeft Cora Labree aan (de directeur-bestuurder van de Hoeksche School kinderopvang).

Alle aanwezigen genoten zichtbaar van het openingsfeestje. Toen het feest was afgelopen, hadden de kinderen nog de mogelijkheid om samen met hun ouders te kijken in de nieuwe moestuin. Daarna speelden de kinderen nog met de kleuters samen op het speelplein. Kortom een geslaagde dag, aldus de aanwezigen.

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema