Kinderdagverblijf uit Uden hoeft na overtreden regels toch niet te sluiten

Kinderdagverblijf XXS uit Uden hoeft van de rechter niet te sluiten. De opvang zou eigenlijk vanaf maandag voor een aantal maanden dichtgaan. Het kinderdagverblijf voldoet namelijk lang niet aan alle gestelde eisen. Dat meldt Omroep Brabant. 

De gemeente Maashorst liet afgelopen week weten dat XXS maandag dicht moest. De opvang voldoet niet aan de gestelde eisen. Medewerkers die op een groep staan van kinderen vanaf 1 jaar moeten eigenlijk ‘vast’ zijn, maar dat bleek bij XXS niet zo te zijn.

Meerdere medewerkers met zwangerschapsverlof 

De kinderopvang geeft aan dat het allemaal iets ingewikkelder ligt. Meerdere medewerkers gingen met zwangerschapsverlof en daarom werden er andere, maar vertrouwde, gezichten op de groepen gezet. XXS Uden ging bij de gemeente in beroep tegen de sluiting. Ook vroegen ze de rechter om een uitspraak.

Open tot uitspraak van de rechter 

XXS mag dus maandag gewoon openblijven, maar dat heeft ook te maken met de datum van de uitspraak van de rechter. De rechter heeft namelijk veel te weinig tijd om voor maandag een uitspraak in de zaak te doen. De opvang mag openblijven totdat er een uitspraak is. De uitspraak wordt verwacht op 12 februari, want dan wordt de zaak behandeld.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk