Buurtvereniging tegen uitstel vertrek 'sport-bso' op hockeyterrein Zwart-Wit

Buurtvereniging Tussen Mark en Mastbos zat deze week voor de zoveelste keer bij een zitting van Adviescommissie Bezwaarschriften van de gemeente Breda. De reden dit keer? Een sport-bso bij hockeyclub Zwart-Wit. Dit is volgens het bestemmingsplan niet toegestaan en daarom vraagt de vereniging om ingrijpen. Hoewel bso Teamplayers in december de deuren al had moeten sluiten, komen er nog steeds dagelijks maximaal twintig kinderen. Dit meldt BN de Stem.

Opvang Teamplayers heeft uitstel gekregen van de gemeente om het bestemmingsplan te laten aanpassen. Maar Tussen Mark en Mastbos ziet dat niet zitten en zat daarom wederom bij de bezwaarcommissie. Volgens de advocaat van de bso wist Teamplayers ook niets van een gebrekkig bestemmingsplan af en heeft de organisatie bevestiging gekregen via een brief van de burgemeester en wethouders. Maar nu blijkt dat deze brief niet gerelateerd was aan het bestemmingsplan, moeten ze hun fout erkennen.

Bestemmingsplan aanpassen

Een ambtenaar van de gemeente vindt dat ze als beginnende ondernemers hadden moeten weten aan welke eisen ze moesten voldoen. “En dat zie je in dit geval niet terug.” Aan de andere kant is de gemeente Breda te spreken over de sport-bso en daarom gaat deze ook niet de hardste strijd voeren De eigenaren hebben inmiddels extra tijd gekregen om het bestemmingsplan te laten aanpassen. Of dit lukt, moet pas over een paar weken blijken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky