Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

De mbo-vestiging Scalda in Terneuzen is gestart met de nieuwe opleiding Pedagogisch Educatief Professional. De opleiding is bedoeld om medewerkers van de kinderopvang naar een Integraal Kind Centrum (IKC) te kunnen overplaatsen, zodat kindzorg in Zeeland op termijn een grotere rol gaat spelen. Dat meldt Omroep Zeeland.

Kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar krijgen op een IKC naast onderwijs ook buitenschoolse opvang of logopedie. Deze vorm van kinderopvang wil de provincie Zeeland graag uitbreiden, omdat door fusies veel kleine scholen al onder hetzelfde dak zitten als de kinderopvang. Scalda is daarom gevraagd om samen met Hogeschool Zeeland en het Regionaal Pedagogisch Centrum Zeeland (RPCZ) de nieuwe opleiding op te starten.

Deelnemers kunnen Pedagogisch Educatief Professional in anderhalf jaar afronden. Mensen met een achtergrond in de kinderopvang worden de eerste maanden naar niveau 4 omgeschoold. Daarna kunnen ook basisschoolleerkrachten en zorgmedewerkers instromen, waarbij elkaars kennis wordt uitgewisseld.

Onlangs is het eerste IKC in de provincie geopend in Middelburg. De komende jaren is de wens dat daar steeds meer bij komen. De nieuwe opleiding van Scalda zal daar naar verwachting een goede bijdrage aan leveren.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids