Normal_brancheorganisatie_kinderopvang__logo

Per 1 februari 2017 heeft de Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) een nieuwe directeur, Heidy Knol. Als directeur wil zij gezamenlijk investeren in de branche en haar leden.  Ook breekt zij een lasn voor het nut van wetenschappelijk onderzoek voor de branche. Dit meldt BK.

In de zeven jaar dat Knol binnen de kinderopvang werkzaam is, heeft zij de opkomst en de krimp van de kinderopvang meegemaakt. Daarvan leerde zij dat zij heel dynamisch moet inspelen op wat de markt vraagt.  “Wij onderschatten wel eens hoe belangrijk wij zijn voor de ontwikkeling van kinderen, ik vind het belangrijk om daar de aandacht voor te vragen: wij leren kinderen spelenderwijs enorm veel en bereiden hen heel goed voor op school.”
 
Knol wil als directeur veel tijd en energie steken in het goed leren kennen van BK, zowel de branche als haar leden. Zij vindt dat investeren in elkaar doet bouwen aan een goede toekomst. Ook staat ze achter de ingeslagen weg van het BK-bestuur om van BK een kennisnetwerkorganisatie te maken.  Daarnaast benadrukt Knol het nut van wetenschappelijk onderzoek. “Dat gaat ons helpen om ons stevig neer te zetten als experts op het gebied van het opgroeiende kind en zorgt voor een goede positionering ten opzichte van het onderwijs."
 
Knol heeft politicologie gestudeerd en heeft een aantal jaren gewerkt als organisatie-adviseur. Als moeder van drie kinderen heeft zij uit eigen ervaring kennis gemaakt met kinderopvang, BSO en gastouderopvang. Nu is zij nog lid van het managementteam bij KMN Kind & Co en regiomanager van meer dan vijftig vestigingen bij KMN Kind & Co. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids