Havo en vwo Lodewijk College negatief beoordeeld, directeur gaat aan de slag

De havo en het vwo van het Lodewijk College in Terneuzen hebben van de Onderwijsinspectie een slechte beoordeling gekregen. De havo kreeg het label ‘zeer zwak’, het vwo scoorde een dikke onvoldoende. De schoolleiding geeft aan dat het niet echt een verrassing was, maar ze gaan wel hard aan de slag om het resultaat te verbeteren. Dat meldt Omroep Zeeland.

Er zitten te veel zittenblijvers in de onderbouw, vandaar dat er een lage beoordeling is afgegeven. Leerlingen van de havo doen er ook nog eens te lang over om hun diploma te halen. In een brief aan de ouders van de leerlingen staat dat er ook nog eens veel verschil zit in de lessen wat kwaliteit betreft.

Geen complete verrassing 

De directie en de docenten waren niet compleet verrast over de beoordeling van de Onderwijsinspectie. Vorig schooljaar werden ouders al ingelicht over de situatie. Interim-directeur Gerard den Besten werd afgelopen zomer aangesteld om meer stabiliteit te brengen.

Niet blij met de beoordeling 

Den Besten is absoluut niet blij met de beoordeling van de Onderwijsinspectie. Volgens de interim-directeur ligt de situatie aan de fusie van vijf jaar geleden en daarbovenop nog de coronacrisis. Daardoor is de kwaliteit van de lessen wat verslonsd.

Er ligt al wel een plan voor verbetering klaar. Een extra teamleider is aangesteld en er staat nog voor nog een teamleider een vacature open. De lessen worden nu ook gebruik om meer aandacht te besteden aan de verschillen tussen leerlingen onderling.

Schoolkeuze achtstegroepers 

Leerlingen uit groep acht zullen volgens Den Besten nog steeds voor het Lodewijk College kiezen. Wel zal de schoolkeuze bij sommige ouders en kinderen door dit nieuws veranderen. “Maar ik heb vertrouwen dat het goedkomt.” De Onderwijsinspectie zal over een jaar weer een nieuw onderzoek doen naar de school en kijken naar de doorgevoerde verbeteringen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk