Logo_logo__stichting_bkk

Op 1 november 2016 vindt het tweede Wetenschapscongres Kwaliteit Kinderopvang plaats. Het thema van dit congres is 'Leren door te reflecteren'. Deze wordt georganiseerd door Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK). Dit meldt BKK. 

's Morgens zullen er drie sprekers uit het buitenland zijn. Zij gaan het onder andere hebben over innovatie als middel om de professionele praktijk te vernieuwen en over action learning als verbeterinstrument.
 
's Middags is er ruimte voor het bespreken van onderwerpen die onder het pedagogisch curriculum vallen, zoals kwaliteit van spelen en inzichten uit de neurowetenschap over de jonge kind periode. Daarnaast komt zelfevaluatie van de pedagogische kwaliteit door ondernemers aan bod. 
 
Het congres is bedoeld voor hoger opgeleiden in de kinderopvang die nieuwsgierig zijn naar toegepaste wetenschappelijke kennis over hun werk en zelf aan de slag willen met het waarborgen van de pedagogische kwaliteit. Aanmelden kan via wetenschapscongresbkk.nl. De kosten bedragen 99 euro excl. btw per persoon.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids