Normal_po__kov__docent__leraar__leerkracht__leerlingen__les__uitleg

Uit onderzoek van de Studiegroep Duurzame Groei blijkt dat het investeren in voorschoolse voorzieningen positief bijdraagt aan duurzame welvaartsgroei in Nederland. De studiegroep adviseert daarom aan het volgende kabinet om voorschoolse voorzieningen te verbeteren. Dit meldt Kinderopvang Totaal.

De onafhankelijke ambtelijke Studiegroep Duurzame Groei onderzocht de afgelopen tijd welke economische beleidsmaatregelen in de toekomst kunnen bijdragen aan duurzame welvaartsgroei in Nederland. Uit hun onderzoek blijkt dat onder andere investeren in goede voorschoolse voorzieningen bijdraagt aan de welvaartsgroei.
 
De studiegroep adviseert het volgende kabinet daarom de kwaliteit te verbeteren van de voorschoolse voorzieningen en vve. De intensiteit en deelname aan vve moet volgens de groep verhoogd worden naar tussen de 12 en 24 uur. Ook pleiten zij voor integratie van verschillende type kindvoorzieningen: “Daarbij zijn verschillende denkrichtingen mogelijk: 1) alle ouders met kinderen van 2,5 tot 4 jaar krijgen recht op 12 of 16 uur kinderopvangtoeslag per week; 2) gratis kinderopvang voor alle kinderen voor 12 of 16 uur per week; en 3) een leerrecht vanaf 2,5 jaar op de basisschool.” 
 
Dit advies van de Studiegroep Duurzame Groei sluit aan bij de adviezen die de Brancheorganisatie Kinderopvang, PO-raad, MOgroep, SER en OESO uitbrachten aan het kabinet. Minister Kamp van Economische Zaken heeft het adviesrapport van de studiegroep aan de Tweede Kamer gezonden. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids