Logo_universiteit_leiden__2_

Het hoogleraarschap van aanstaand senator voor Forum voor Democratie (FvD) Paul Cliteur staat niet ter discussie. Eerdere uitlatingen van rector magnificus Carel Stolker suggereerden dat Cliteur zijn hoogleraarschap in Leiden niet zou kunnen combineren met recente uitspraken van Forum-leider Thierry Baudet over de universitaire ondermijning van de maatschappij. Dit meldt de Volkskrant.

Stolker van de Universiteit Leiden vroeg zich in een interview met BNR af hoe Cliteur zijn hoogleraarschap in Leiden kan combineren met recente uitlatingen van Forum-leider Thierry Baudet. Deze zei in zijn speech na de verkiezingen dat "wij'' en "onze boreale wereld'' worden "kapotgemaakt'' en "ondermijnd'' door "onze universiteiten, onze journalisten, door de mensen die onze kunstsubsidies ontvangen en die onze gebouwen ontwerpen''. Stolker noemde dit een wonderlijk standpunt, te meer vanuit het hoogleraarschap bekeken. Dit werd door sommigen zo opgevat alsof Cliteur afstand zou moeten nemen van het hoogleraarschap.
 
Tegen de Volkskant zegt Stolker nu dat zijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd: “Cliteur is een enorm goede onderzoeker, een voortreffelijk docent en zeer loyaal aan de universiteit. Er is geen sprake van dat hij eruit vliegt.” Wel wil hij graag met Cliteur en partijleider Baudet in gesprek over de uitspraak van Baudet.
 
Door: Nationale Onderwijsgids