Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Op vrijdag 16 november aanstaande vindt voor de tweede keer de Informatics Ladies' Day plaats op de Universiteit Leiden. De dag is speciaal voor meisjes uit vwo 5 en 6 die zich oriënteren op hun studiekeuze. Dat het vakgebied Informatica divers is en staat te springen om vrouwelijke collega’s, blijkt op deze dag uit de verhalen van de studentes, docenten en professionals zelf. Dit meldt Universiteit Leiden.

Op Informatics Ladies' Day wordt aan de leerlingen onder andere uitgelegd wat informatica precies inhoudt en waar kennis van informatica voor nodig is. Scholieren kunnen ook praten met studentes die op dit moment Informatica studeren en maken kennis met vrouwelijke professionals uit bedrijfsleven, industrie en wetenschap. De dag is opgedeeld in diverse workshops. Ook gaan de meiden zelf aan de slag met programmeren en robots.
 
De opleiding Informatica van de Universiteit Leiden organiseert de Informatics Ladies’ Day samen met VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Doel is om meer meisjes te interesseren voor een studie in de IT.
 
De Informatics Ladies' Day voor vrouwelijke vwo’ers uit klas 5 en 6 vindt plaats op vrijdag 16 november van 9.30 tot en met 17.00 uur in het Snellius gebouw in Leiden. Aanmelden kan via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids