Logo_logo_nro

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) zoekt docenten uit het voortgezet onderwijs en mbo voor een klankbordgroep van leraren. Deze klankbordgroep geeft mede richting aan het beleid van de NRO in het onderwijsonderzoek dat de organisatie coördineert en financiert. De klankbordgroep bestaat uit docenten uit alle onderwijslagen. De NRO zoekt op dit moment twee middelbare schoolleraren en één docent mbo. Dit meldt NRO.  

De NRO vindt het belangrijk dat onderzoek en praktijk goed op elkaar aansluiten. Daarom is het essentieel om mensen uit de praktijk van het onderwijs te kunnen raadplegen. Hiervoor is de klankbordgroep ingesteld om hun mening en advies kan worden gevraagd, namens het onderwijsveld.

De klankbordgroep vergadert tenminste twee keer per jaar. Zij adviseert aan het NRO over de voorbereiding en uitvoering van het beleid en de activiteiten met betrekking tot onderwijsonderzoek.  Het gaat dan met name om de vragen hoe de onderzoeksthema’s en -vragen tot stand komen met betrokkenheid vanuit de onderwijspraktijk, welke vormen van onderzoek gewenst zijn en hoe de resultaten gebruikt kunnen worden in de praktijk.

De NRO zoekt leraren die goed op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijs - in het bijzonder binnen de eigen sector -, die affiniteit hebben met (onderwijs)onderzoek en in de praktijk zelf gebruikmaken van deze kennis uit onderzoek. Ook moeten zij in staat zijn om op een hoog abstractieniveau mee te denken en mee te spreken over het programma van het NRO, vanuit het perspectief en het belang van de onderwijspraktijk.

In ruil daarvoor worden de klankbordleden onderdeel van een actief netwerk van betrokken leraren die voor professionaliteit van hun vak staan. Lidmaatschap van de groep is in principe voor de duur van drie jaar. Het NRO verstrekt een vacatievergoeding van 125 euro per bijgewoonde bijeenkomst van de klankbordgroep, plus reiskostenvergoeding.

Docenten die interesse hebben, kunnen vóór 1 september 2017 een mail sturen met motivatie en cv naar info@nro.nl. Meer informatie via Hanneke de Weger (h.deweger@nro.nl / 070-3494465) of Ruud Strijp (r.strijp@nro.nl / 070-3440566). Door de vakantieperiode kan een reactie even op zich laten wachten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids