Logo_petje_af__logo

Per 1 juni zijn Jacobine Geel en Hans de Jong toegetreden als leden van de Raad van Toezicht van Petje af Nederland. Petje af organiseert weekendscholen voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar uit sociale achterstandssituaties. Dit meldt Stichting Petje af.

Jacobine Geel en Hans de Jong dragen graag bij aan meer kansen in de toekomst voor de talentvolle kinderen in Nederland. Jacobine Geel (1963) is voorzitter van het bestuur van GGZ Nederland en presentatrice van het televisieprogramma Jacobine op zondag (KRO-NCRV). Hans de Jong (1957) is president van Philips Nederland en onder andere bestuurslid van VNO-NCW en FME.
 
Directeur-bestuurder Brecht van Schendel is verheugd dat, na het toetreden van Bernard Wientjes per 1 februari, ook Jacobine Geel en Hans de Jong zitting nemen in de Raad van Toezicht. Petje af is gegroeid naar een landelijke organisatie en start het nieuwe schooljaar met 17 weekendscholen door het hele land. Door een praktijkgerichte onderwijsmethode ontdekken kinderen bij Petje af de wereld en komen zij in aanraking met verschillende rolmodellen, kunst en cultuur. De kinderen worden zich bewust van hun talenten, ontwikkelen een positief zelfbeeld en perspectief voor de toekomst. 
 
De stichting wil verder groeien om nog meer kinderen in Nederland te bereiken. Dit doet zij in samenwerking met founding partners: het Oranje Fonds, Kinderpostzegels en ondernemersnetwerk De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Om de landelijke groei te bewerkstelligen is naamsbekendheid, steun en draagvlak bij de gouden driehoek van onderwijs, overheid en het bedrijfsleven van groot belang.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids