Normal_kind_geld

De PvdA wil extra geld voor leraren die in achterstandswijken werken. Een hoger salaris moet leerkrachten prikkelen om les te gaan geven op scholen waar relatief veel achterstandskinderen zitten. Het lerarentekort zou daar extra merkbaar zijn. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Doordat leerkrachten in deze tijden van lerarentekorten de banen voor het oprapen hebben, zouden ze minder snel solliciteren op een school waar meer leerlingen bijvoorbeeld een taalachterstand hebben. Volgens Kamerlid Kisten van den Hul ontstaat er door het lerarentekort “een vicieuze cirkel die je niet moet willen, namelijk dat kinderen die eigenlijk extra aandacht nodig hebben, het kind van rekening dreigen te worden.’’
 
De PvdA pleit dan ook voor een extra beloning voor de gehele onderwijssector om leraren die lesgeven aan dit soort scholen beter te kunnen belonen. “Terwijl we met z’n allen vinden dat alle kinderen het beste onderwijs moeten krijgen, neemt de kansenongelijkheid steeds verder toe”, aldus Van den Hul.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids