Normal_naamloos15

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven reikt donderdag 7 december het 15 miljoenste Nationale Zwemdiploma uit in Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein. Aansluitend ontvangt hij het nieuwe Nationale Zwemdiploma. De uitreiking en overhandiging vinden plaats tijdens de Praktijkdag Zwemonderwijs, een studiedag voor zwemonderwijzers met dit jaar als thema ‘Heel Nederland zwemveilig’. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Stichting Nationaal Platform Zwembaden | NRZ geeft onder meer de Nationale Zwemdiploma’s, waaronder het Zwem-ABC en 24 Zwemvaardigheidsdiploma’s, uit. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ ziet toe op de kwaliteit van het zwemonderwijs, de zwemveiligheid en zwemvaardigheid. Hiermee beogen zij de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen waarbij zwemplezier en kwaliteit centraal staan. Met het Nationaal Zwemdiploma C van het Zwem-ABC wordt voldaan aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Bij het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ zijn meer dan 1.000 zwembaden, zwemscholen en verenigingen aangesloten. Jaarlijks worden circa 400.000 Nationale Zwemdiploma's uitgereikt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids