'Kind is niet perse waterveilig met een zwemdiploma op zak'

Veel ouders realiseren zich onvoldoende hoe belangrijk het is om te blijven oefenen met zwemmen, zodra een kind geslaagd is voor het zwemdiploma. Zodra een kind alle zwemdiploma’s op zak heeft, betekent dit namelijk niet dat het volledig waterveilig is. Dat meldt VeiligheidNL.

Het zwemlestraject is voor veel ouders een verplicht nummer. Elke ouder wil dat zijn of haar kind leert zwemmen. Maar die uren die je als ouder doorbrengt in een oververhit zwembad, soms twee tot drie keer per week, zijn niet de momenten in de week waar je erg naar uitkijkt. Dus zodra de diploma’s binnen zijn, stoppen veel ouders met de wekelijkse zwemmomenten. Terwijl dit juist heel belangrijk is om te blijven doen.

Blijven oefenen met zwemmen 

Maak ouders ervan bewust dat een kind jonger dan 7 jaar, mèt zwemdiploma’s, nog niet zelfstandig kan zwemmen. Ze zijn nog niet volledig waterveilig. In deze fase is het heel belangrijk om regelmatig te blijven oefenen met zwemmen. De kinderen zelf vinden het fantastisch en voor ouders is het goed om te zien hoe hun kind zichzelf redt in het water.

Door: Nationale Onderwijsgids