Normal_logo_not_2017

Zeven van de tien NOT-bezoekers zeggen dat hun school van plan is te investeren in producten en diensten van exposanten op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT). Het gemiddelde investeringsbedrag is 85 duizend euro per school. Dit betekent een investeringspotentieel van anderhalf miljard euro voor exposanten van de NOT. Het meest wordt geïnvesteerd in leermiddelen en materialen en ict. Dit blijkt uit onderzoek dat Jaarbeurs heeft laten uitvoeren onder bezoekers van NOT 2015, zo meldt de NOT.

Het onderzoek werd gisteren gepresenteerd tijdens de kick-off voor exposanten van de NOT.  Uit het onderzoek blijkt de populariteit van de NOT in het onderwijsveld. Van de ondervraagden geeft 80 procent aan de beurs te bezoeken. De interesse loopt door alle lagen van de schoolorganisatie. De segmenten ‘leermiddelen en materialen’ en ‘leren en onderwijzen met ict’ kunnen zich opmaken voor een zeer drukke NOT. Naar deze twee segmenten gaat de meeste interesse uit.

Uit het onderzoek blijkt verder dat meer dan de helft van de ondervraagden vindt onvoldoende tijd te hebben om het werk naar behoren uit te voeren. Dat mag de pret niet drukken, want negen van de tien respondenten geven aan plezier te hebben in het werk. Zorg hebben de ondervraagden wel over de instroom van nieuw personeel. Zo’n 44 procent geeft aan dat het steeds lastiger wordt gekwalificeerde collega's te vinden.

De respondenten werd ook gevraagd of zij in social media een gevaar zien voor het onderwijs. Een meerderheid van de respondenten antwoordde van niet. Ze zien een groter probleem in het gebrek aan it-kennis binnen het onderwijs. Twee derde van de ondervraagden signaleert een kennistekort.

Ontevreden is het onderwijsveld over het huidige kabinet dat volgens iets meer dan de helft van de ondervraagden het onderwijs geen goed heeft gedaan. De ontwikkelingen in het onderwijs blijven elkaar in rap tempo opvolgen. Over tien jaar heeft iedereen een individuele leerroute, aldus 45 procent van de respondenten.

NOT is de grootste vakbeurs voor het onderwijs in de Benelux voor kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De beurs wordt van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Uiteraard is ook de Nationale Onderwijsgids met een eigen stand van de partij, we zien u graag op de beurs!

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids