Normal_techniek_wetenschap_kind_jongen_buiten_onderzoeken_ontdekken

Nu het her en der in Nederland sneeuwt is het misschien niet zo’n goed idee, maar over een tijdje kan het weer: buiten lesgeven! Op 2 april is het zover, dan organiseren IVN en Jantje Beton de Nationale Buitenlesdag. Buitenlucht is goed voor de leerprestaties van kinderen en buiten leskrijgen is ook nog eens heel leuk. Scholen die zich nu aanmelden, ontvangen in maart een gratis Buitenlesbundel om de Buitenlesdag een succes te maken. Dit meldt Gezonde School.

Buiten zijn is goed voor kinderen. Natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht dragen bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en hebben mogelijk ook een positief effect op het leervermogen van kinderen.  Leerlingen zoeken zelf dingen, werken veel samen en gebruiken hun lichaam en zintuigen tijdens het leren.
 
Een school kan zich aanmelden voor Nationale Buitenlesdag als er minimaal één les aan één groep buiten gegeven wordt. Deelnemende scholen krijgen bovendien gratis de nieuwe Buitenlesbundel toegestuurd, vol met uitgewerkte lesideeën en nieuwe buitenlesinspiratie.
 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids