Normal_schoolplein_spelen

Op dinsdag 12 april wordt de allereerste Buitenlesdag van Nederland georganiseerd. Leerlingen leren op deze dag op onderzoekende en speelse wijze en de lessen worden eenvoudig gecombineerd met bewegen. Dat meldt de PO-Raad. 

Scholen door het hele land gaan op 12 april naar buiten om te leren. Zij krijgen gym, tekenles of krijgen meer te weten over de natuur. De Buitenlesdag wordt geopend door PO-Raad-voorzitter Rinda den Besten op basisschool de Piramide in Utrecht. Groep 4 van deze school krijgt de hele dag buiten les. Hun 'Gezonde Schoolplein' is daar volledig op ingericht met veel zitjes, een amfitheater en een rekenplein.

De Buitenlesdag wordt georganiseerd vanuit het project Gezonde Schoolpleinen. Verschillende partners werken aan de coördinatie en uitvoering van het project: De Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl (PO-Raad, VO-raad en de MBO Raad), Jantje Beton, IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en RIVM Centrum Gezond Leven.

Scholen die mee willen doen en graag tips of kant-en-klare lessen willen ontvangen, kunnen mailen naar schoolpleinen@gezondeschool.nl. 

© Nationale Onderwijsgids