Koninklijk Paar aanwezig bij opening Koningsspelen in Hoofddorp

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima geven vrijdagochtend 26 april het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen bij KBS Klippeholm en CBS Vesterhavet in Hoofddorp. De Koningsspelen starten traditiegetrouw met het gezamenlijk Koningsontbijt. Vervolgens opent het Koninklijk Paar de spelen en bezoeken zij sportactiviteiten. Dat meldt de Rijksoverheid.

Voor de twaalfde editie van de Koningsspelen hebben zich opnieuw 6.300 scholen met ongeveer 1,3 miljoen kinderen aangemeld. Ook scholen in het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland doen mee. KBS Klippeholm en CBS Vesterhavet tellen samen 650 leerlingen en bewegend leren staat centraal op school.

'Bewegen en sport' 

KBS Klippeholm heeft het vignet ‘Bewegen en sport’ van de Gezonde School; het kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Dat doen zij onder andere met meer bewegingsonderwijs en aandacht voor gezonde voeding.

Ontdek 

De Koningsspelen staan dit jaar in het teken van het thema ‘Ontdek!’. Kinderen worden uitgedaagd nieuwe dingen op het gebied van bewegen en gezonde voeding uit te proberen. Ter inspiratie ontvangen de scholen een sport- en feestpakket met sportmateriaal en spelideeën, een gratis gezond ontbijt en een online doe- en beweegprogramma. Ook krijgen scholen de mogelijkheid om een verbinding met een lokale sportaanbieder te leggen.

Koningsspelen 

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander, met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk en heel leuk zijn. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation en de Cruyff Foundation.

Door: Nationale Onderwijsgids