Normal_stemmen__stembus__politiek__verkiezing

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs lanceerde gisteren de stemwijzer voor ouders. StemWijsOuders.nl geeft inzicht in hoe de politieke partijen denken over thema’s als onderwijs, opvang en opvoeden. Dit kan twijfelende ouders helpen bij het maken van hun keuze voor een politieke partij. Dit meldt Ouders & Onderwijs.

Staatssecretaris Dekker lanceerde samen met kinderen van Montessorischool Waaldorp de stemwijzer en sprak met de kinderen over de stellingen. Dekker: "De verkiezingen draaien om heel veel thema's, zoals veiligheid, zorg, belastingen en integratie. Maar natuurlijk ook onderwijs. Veel stemwijzers beslaan het hele palet, maar het is goed dat er nu ook een stemwijzer is die speciaal ingaat op onderwijs en opvoeding. Dat kan mensen die twijfelen nog helpen bij hun keuze."
 
Op de vraag van een leerling hoe het onderwijs moet veranderen, vertelt de staatssecretaris dat hij zou willen dat er ook op de basisschool meer aan wetenschap, techniek en onderzoek wordt gedaan. Tot slot gaf Dekker een compliment aan de Waaldorpschool voor de goede samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. Daar kunnen veel scholen nog stappen in zetten. 
 
“Wij vinden het belangrijk dat het onderwijs aansluit bij de behoeften van ouders met opgroeiende kinderen. De verkiezingen zijn hét moment om te laten horen aan de politiek welke standpunten belangrijk zijn”, aldus Peter Hulsen, directeur van Ouders & Onderwijs. 
 
De Stemwijzer bestaat uit zeventien stellingen. Het invullen kost ongeveer vijf minuten. Het stemadvies is gelijk zichtbaar. Ouders & Onderwijs heeft de stemwijzer samen met Voor Werkende Ouders ontwikkeld.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids