Normal_kind_peuters_kleuters4235

Peuters uit de gemeente Geldermalsen die een indicatie hadden voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) konden tot voor kort alleen terecht bij een peuterspeelzaal. De kinderdagverblijven Pippeloentje en Bolke de Beer gaan echter ook een VVE-programma aanbieden. De gemeente Geldermalsen heeft een subsidie toegekend aan moederorganisatie Kinderopvang Rivierenland. Dit meldt het Nieuwsblad Geldermalsen. 

De gemeente Geldermalsen heeft subsidie toegekend aan Kinderopvang Rivierenland om VVE te bieden op deze kinderdagverblijven. Met de subsidie is een tutor aangesteld om peuters met een VVE-indicatie extra ondersteuning te bieden. Het VVE-programma gaat aangeboden worden op kinderdagverblijven Pippeloentje en Bolke de Beer. 
 
Het consultatiebureau geeft tijdens het 18 maanden bezoek een VVE-indicatie af wanneer een kind op een bepaald ontwikkelingsgebied achterloopt. Dit is meestal op het gebied van taalontwikkeling, maar het kan ook op andere ontwikkelingsgebieden zijn. Het kind in kwestie krijgt in het VVE-programma extra ondersteuning. Wat de ondersteuningsvraag van het kind is, wordt in kaart gebracht met observaties en toetsen. De tutor maakt op basis van deze gegevens een behandelingsplan. Hierin staan gerichte activiteiten die het kind moeten helpen. Kinderen kunnen vanaf 2 ½ jarige leeftijd deelnemen aan een VVE-programma. 
 
© Nationale Onderwijsgids